Stadsbrouwerij Bonifatius

 

De geschiedenis van het Dokkumer bier begint al in de vroege middeleeuwen. Na de dood in 754 van Bonifatius brouwden de monniken van de net gestichte Bonifatiusabdij op de Markt het Dokkumer bier. Particuliere brouwers namen dit werk over tot een aantal van 19 Dokkumer brouwerijen. Het water voor dit vermaarde bier werd uit de Bonifatiusbron gehaald, zuiver en helder. Pas in 1876 stopte de laatste brouwer. Na 140 jaar is het Bonifatiusbier weer terug met een micro brouwerij in het centrum van Dokkum. Diepswal 5.

 

www.bonifatius754.nl 

Wachten op hoog water

Wachten op hoog water, Holwerd

Op een paar minuten afstand met de auto vanaf Dokkum ligt het dorp Holwerd. Vanaf Holwerd kun je de veerboot nemen naar Waddeneiland Ameland. Bij de dijk van Holwerd staat dit prachtige kunstwerk van Jan Ketelaar. Het eerste kunstzinnige dijkproject van Sense of place. Het beeld "Wachten op hoog water" gaat over de zoektocht naar balans en uitwisseling. Vanaf dit kunstwerk heb je een prachtig uitzicht over de landerijen en Waddenzee. Aanrader!

Maak kennis met ondernemend verrassend Dokkum

Bij aankomst krijgen jullie van ons de "Welkom in Dokkum flyer" De leukste hotspots in Dokkum, speciaal voor jullie door ons samengesteld. Dit zijn ook de plekken waar wij graag komen en onze gasten graag naar toe sturen. Natuurlijk is er veel meer te ontdekken! Dokkum heeft wel meer dan dertig unieke shops wat alleen in Dokkum is.

*uitgezonderd acties

- Echte bakker Eddy de Jong Oranjekoek met gratis kopje koffie. Suikerbrood € 2,00 Fryske Dumkes € 3,99

NYNstyles 10% korting op 1 artikel*

MENZO 10% korting op 1 artikel*

De Bonte Hont 10% korting op 1 artikel*

- 't Keppeltje/ KRYT krijtconcept 10 % korting op 1 artikel*

Van der Kooi's Lederwaren 10% korting op 1 artikel*

Stadsbrouwerij Bonifatius Gratis glaasje Bonifatiusbitter 

IO Sorrido 15% korting op 1 artikel*

1622 Lifestyle 10% korting op 1 artikel*

De Lekkernij Gratis kop koffie naar keus

- SORELLA 10% korting op 1 artikel* 

Primera Gratis krant naar keuze van onze buurman Piet

Halve maan Welkomstdrankje, keuze uit: Fryske koffie, Sonnema Berenburg in de mix of Sonnema puur.

- Koffiebar Knus Knuskoek bij de koffie en een knuffel

KB Food & Drinks Gratis welkomstdrankje bij de lunch of diner

Grandcafe de Waegh Gratis kopje koffie bij diner

Stadscafé Artisante Broodplankje van het huis bij de borrel of diner

ICI mode/ Dizzy 10% korting op 1 artikel*

Mikaza 10% korting op 1 artikel*

Z.G.A.N 10% korting op 1 artikel*

Zensa Moda 10% korting op 1 artikel*

Zelle Bar Bistro Broodplankje van het huis bij diner

- Brouwerij Dockum Biertje van het huis bij de borrel of diner

De Bonifatiuskapel is een begrip in Dokkum. Het was vroeger een pelgrimsoord en nog steeds komen mensen van ver om de kapel te bezichtigen. 

Bezichtig de kapel met een rondleiding, wandel door het omliggende park en bezoek de Bonifatiusbron. In het park staat een standbeeld van Bonifatius, om de herinnering aan hem en zijn boodschap in leven te houden. 

Bonifatiuskapel: open van 1 juni tot 15 september

Dagelijks van 14.00-17.00 uur; entree vrij

.

Groepsrondleiding en bezoek aan de kapel is

op afspraak het hele jaar door mogelijk. Ook

voor scholieren, studenten en internationale

groepen. De film over de kapel is in de talen: Nederlands, Engels en Duits

Foto's zijn eigendom van: Fotograaf Peter Sauermann

Kinderboerderij

Kinderboerderij

Anna Zijlstra Hoeve

Net buiten de binnenstad van Dokkum kunnen jullie genieten bij de kinderboerderij. Hier zijn schapen, geiten, varkens, konijnen, ezels, cavia's, eenden, ganzen en kippen! Er is een speeltuin, pluktuin (voor maar € 2,50 mag je je eigen bosje van 15 stengels samenstellen en meenemen) Er is een vlindertuin en een moestuin. Kortom; genoeg te beleven! Hier werken ook medewerkers met een beperking, je voelt je er gelijk welkom!

IMG_2370.JPG

Yoga?

Tijdens een personeelsuitje hebben we in de zomer van 2019 kennis gemaakt met Attie. Attie geeft al een aantal jaren yogalessen in Dokkum. Speciaal voor ons wil ze ook yoga lessen in de buitenlucht geven! Tijd en plek in Dokkum in overleg. Staan jullie hiervoor open? Laat het ons weten! Dan organiseren we een yoga sessie. Het kost € 10,00 per persoon inclusief thee en chocolade nadien. En wij kunnen uit ervaring vertellen dat het heerlijk ontspannend is. 

IMG_2371_edited.jpg

Bootje varen

Rondom de binnenstad en buiten Dokkum vanaf het water valt er genoeg te ontdekken! Huur een bootje bij Schreiershoek en sluit de dag af bij het Paviljoen van de Schreiershoek ( hapjes en tapas) dinsdags tot en met zondags geopend in het seizoen. 

IMG_4576.JPG
Tegeltjesbrug

Elfstedenstad Dokkum

Dokkum, de stad in het Noorden van Friesland en het keerpunt, terug naar Leeuwarden. In Friesland worden er veel evenementen georganiseerd wat te maken heeft met de Elfstedentocht. Zo wordt er elke Pinkstermaandag een Elfstedentocht per fiets, motor of auto georganiseerd en heeft Maarten Van der Weijden zijn Elfstedentocht zwemmend voltooid in 2019. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf met uw eigen auto of per fiets deze steden in meerdere dagen te voltooien. Vergeet hierbij niet een bezoek te brengen aan de Zijl waar het keerpunt is in Dokkum. Het keerpunt is herkenbaar aan de zitbankjes in de vorm van een schaats.

Ook de tegeltjesbrug is zeker een bezoek waard! Deze kunt u bekijken vanaf het water of vanaf het land. 

Toets in uw navigatie Canterlanswei in Gytsjerk

Dycke en de ijsfontein

In en rondom Dokkum is de natuur geweldig! Voor verkoeling en ''lekker uitwaaien'' kun je naar Peasens- Moddergat, Ternaard ( Skoar) of Wierum. Als je over de dijk loopt heb je hier een prachtig uitzicht over het Wad. Bij helder weer zie je zelfs de vuurtoren van Schiermonnikoog! 

Skoar Ternaard
IMG_4578.JPG

Vreedebest

Net buiten Dokkum in het dorpje Bornwird om precies te zijn kun je deze pluktuin vinden. Wisselend aanbod in de kar bij de weg maar het is ook mogelijk om zelf te plukken! Eigenaresse Nynke bakt zelf ook vaak wat lekkers voor bij de koffie of thee. Openingstijden in het seizoen zijn donderdag en vrijdag van 15:00- 18:00 en zaterdags van 11:00- 18:00. Check altijd eerst even de facebookpagina van Vreedebest. 

IMG_4580.PNG

Suppen in Dokkum

Ready voor een sportieve activiteit? Ga suppen! Bij Sup Skool Dokkum  kun je je opgeven om lessen te gaan volgen of voor 15 euro per 1,5 uur kun je een subboard ( of kano ) huren. Maandag, dinsdag, donderdagavond tussen 19:00- 21:00

Vrijdag, zaterdag en zondag  13:00- 18:00 

Locatie: camperplaats Dokkum tegenover molen Zeldenrust. 

IMG_4573.JPG

Schoonheidssalon Dokkum

U bent van harte welkom bij de overburen van hotspot Brouwerij Dockum, net buiten de binnenstad van Dokkum. Een gezellige salon met een ontspannen sfeer, waar u lekker tot uzelf kunt komen. Bij deze dames staat de zorg van uw huid en ontspanning voorop! Zelf hebben we ook ervaring met deze salon en wij kunnen Schoonheidssalon Dokkum zeker aanbevelen! Ze beschikken over vier behandelruimtes en twee zonnestudio's. Maak gemakkelijk online een afspraak en laat u verwennen

Schoonheidssalon Dokkum