Stadsbrouwerij Bonifatius

 

De geschiedenis van het Dokkumer bier begint al in de vroege middeleeuwen. Na de dood in 754 van Bonifatius brouwden de monniken van de net gestichte Bonifatiusabdij op de Markt het Dokkumer bier. Particuliere brouwers namen dit werk over tot een aantal van 19 Dokkumer brouwerijen. Het water voor dit vermaarde bier werd uit de Bonifatiusbron gehaald, zuiver en helder. Pas in 1876 stopte de laatste brouwer. Na 140 jaar is het Bonifatiusbier weer terug met een micro brouwerij in het centrum van Dokkum. Diepswal 5.

 

www.bonifatius754.nl 

Wachten op hoog water, Holwerd

Op een paar minuten afstand met de auto vanaf Dokkum ligt het dorp Holwerd. Vanaf Holwerd kun je de veerboot nemen naar Waddeneiland Ameland. Bij de dijk van Holwerd staat dit prachtige kunstwerk van Jan Ketelaar. Het eerste kunstzinnige dijkproject van Sense of place. Het beeld "Wachten op hoog water" gaat over de zoektocht naar balans en uitwisseling. Vanaf dit kunstwerk heb je een prachtig uitzicht over de landerijen en Waddenzee. Aanrader!

Maak kennis met ondernemend verrassend Dokkum

Bij aankomst krijgen jullie van ons de "Welkom in Dokkum flyer" De leukste hotspots in Dokkum, speciaal voor jullie door ons samengesteld. Dit zijn ook de plekken waar wij graag komen en onze gasten graag naar toe sturen. Natuurlijk is er veel meer te ontdekken! Dokkum heeft wel meer dan dertig unieke shops wat alleen in Dokkum is.

*uitgezonderd acties

- Echte bakker Eddy de Jong, 2e kopje koffie/ thee gratis. Fryske bole van 2,80 voor 2,00

NYNstyles 10% korting op 1 artikel*

MENZO 10% korting op 1 artikel*

De Bonte Hont 10% korting op 1 artikel*

- 't Keppeltje/ KRYT krijtconcept 10 % korting op 1 artikel*

Van der Kooi's Lederwaren 10% korting op 1 artikel*

Stadsbrouwerij Bonifatius Gratis glaasje Bonifatiusbitter 

IO Sorrido 15% korting op 1 artikel*

ZUCO Zuivel Cooperatie 2 bolletjes ijs voor de prijs van 1

1622 Lifestyle 10% korting op 1 artikel*

De Lekkernij Gratis kop koffie naar keus

- SORELLA 10% korting op 1 artikel* 

Primera Gratis krant naar keuze van onze buurman Piet

Halve maan Welkomstdrankje, keuze uit: Fryske koffie, Sonnema Berenburg in de mix of Sonnema puur.

- Koffiebar Knus Knuskoek bij de koffie en een knuffel

KB Food & Drinks Gratis welkomstdrankje bij de lunch of diner

Grandcafe de Waegh Gratis kopje koffie bij diner

Stadscafé Artisante Broodplankje van het huis bij de borrel of diner

ICI mode/ Dizzy 10% korting op 1 artikel*

Mikaza 10% korting op 1 artikel*

Z.G.A.N 10% korting op 1 artikel*

PaPiTo 10% korting op 1 artikel*

Zensa Moda 10% korting op 1 artikel*

Zelle Bar Bistro Broodplankje van het huis bij diner

- Brouwerij Dockum Biertje van het huis bij de borrel of diner

Sonnema

Jojanneke is begonnen met haar B&B in de oude slijterij/ herberg waar Fedde Sonnema in 1852 met het brouwen van zijn bekende Berenburg is begonnen. Vanaf het begin in 2014 kregen alle gasten een Sonnema als welkomstdrankje en dat is nog steeds zo! Helaas is de B&B niet meer gevestigd in het Sonnema pand maar we werken nog steeds heel graag samen, ook omdat we Sonnema nou eenmaal zelf ook graag drinken. Dat moet je geproefd hebben! Willen jullie zien hoe Sonnema gemaakt wordt? Dat is mogelijk.  Bezoek het Sonnema 

bezoekerscentrum in Bolsward en meld jullie aan. 

Welkomstdrankje bij de Halve Maan in Dokkum:

Sonnema puur, in de mix of Fryske Koffie 

als welkomstdrankje in samenwerking met Sonnema. Neem daarvoor onze

"Welkom in Dokkum'' flyer mee 

Uitgelicht:

Koffiebar Knus

Voor Dokkumer Marcel van der Meulen (23 jaar)  is sinds oktober 2019 een droom uitgekomen. Hij is de eigenaar van deze gezellige koffiebar.

Een knusse, gezellige plek om en lekker kopje koffie te drinken, soep of een borrel. Voor ontbijt is dit ook een hele leuke plek! Koffiebar Knus  is elke dag vanaf 9:00 geopend. Marcel zijn beppe (oma) bakt elke week de cake voor bij de koffie en Marcel maakt zelf elke dag de huisgemaakte soep. Aanrader!

Uitgelicht:

Grandcafe Halve Maan

 

De ketels van het bier bevinden zich boven de bar aan het plafond, het is mogelijk om boven of onder te zitten en vanuit de knusse zitplaatsen bij het raam hebben jullie een prachtig uitzicht over het water ''Het Grootdiep" , de Dijk en de Diepswal. Nemen jullie de "Welkom in Dokkum' flyer mee, krijgen jullie in samenwerking met Sonnema een Sonnema Puur, Sonnema in de mix of een Fryske koffie.

Ontdek Wadden eilanden

Dokkum is de meest ideale uitvalsbasis naar de Waddeneilanden Schiermonnikoog, Terschelling of Ameland. Onze favoriet is Ameland! Bekijk de dienstregeling van de boot van en naar Ameland. Op de website van www.wpd.nl kunt u de tijden bekijken van en naar Schiermonnikoog. 

Regel alvast de tickets online, let op: de tickets reserveert u voor een periode. Het is niet mogelijk om voor een bepaalde dag te reserveren.

 

We adviseren onze gasten om de boot van 9:30 te nemen naar Ameland en op tijd bij de haven te zijn. Op Ameland is er vanalles te ontdekken! Huur bij de haven bij aankomst fietsen of neem uw eigen fietsen mee. Via de dorpen Nes- Ballum naar Hollum. Neem een kijkje bij de vuurtoren, romantisch lunchen op het strand bij Beachclub Sunset, door de duinen terug fietsen naar Nes, koffie drinken bij Van Heeckeren Grandcafe, doorfietsen naar het dorp Buren om te dineren bij Stranders en om 19:00 terug naar Dokkum. 

Bonifatiuskapel

De Bonifatiuskapel is een begrip in Dokkum. Het was vroeger een pelgrimsoord en nog steeds komen mensen van ver om de kapel te bezichtigen. 

Bezichtig de kapel met een rondleiding, wandel door het omliggende park en bezoek de Bonifatiusbron. In het park staat een standbeeld van Bonifatius, om de herinnering aan hem en zijn boodschap in leven te houden. 

Bonifatiuskapel: open van 1 juni tot 15 september

Dagelijks van 14.00-17.00 uur; entree vrij

.

Groepsrondleiding en bezoek aan de kapel is

op afspraak het hele jaar door mogelijk. Ook

voor scholieren, studenten en internationale

groepen. De film over de kapel is in de talen: Nederlands, Engels en Duits

Foto's zijn eigendom van: Fotograaf Peter Sauermann

Koopzondagen in Dokkum

28 juni- Koopzondag binnenstad Dokkum

5 juli- Koopzondag binnenstad Dokkum

2 augustus- Koopzondag binnenstad Dokkum

30 augustus- Koopzondag binnenstad Dokkum

6 september- Koopzondag binnenstad Dokkum

4 oktober- Koopzondag binnenstad Dokkum

1 november- Koopzondag binnenstad Dokkum

29 november- Koopzondag binnenstad Dokkum

6 december- Koopzondag binnenstad Dokkum

20 december- Koopzondag binnenstad Dokkum

27 december- Koopzondag binnenstad Dokkum

IMG_2370.JPG

Yoga?

Tijdens een personeelsuitje hebben we in de zomer van 2019 kennis gemaakt met Attie. Attie geeft al een aantal jaren yogalessen in Dokkum. Speciaal voor ons wil ze ook yoga lessen in de buitenlucht geven! Tijd en plek in Dokkum in overleg. Staan jullie hiervoor open? Laat het ons weten! Dan organiseren we een yoga sessie. Het kost € 10,00 per persoon inclusief thee en chocolade nadien. En wij kunnen uit ervaring vertellen dat het heerlijk ontspannend is. 

IMG_2371_edited.jpg
Tegeltjesbrug

Elfstedenstad Dokkum

Dokkum, de stad in het Noorden van Friesland en het keerpunt, terug naar Leeuwarden. In Friesland worden er veel evenementen georganiseerd wat te maken heeft met de Elfstedentocht. Zo wordt er elke Pinkstermaandag een Elfstedentocht per fiets, motor of auto georganiseerd en heeft Maarten Van der Weijden zijn Elfstedentocht zwemmend voltooid in 2019. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf met uw eigen auto of per fiets deze steden in meerdere dagen te voltooien. Vergeet hierbij niet een bezoek te brengen aan de Zijl waar het keerpunt is in Dokkum. Het keerpunt is herkenbaar aan de zitbankjes in de vorm van een schaats.

Ook de tegeltjesbrug is zeker een bezoek waard! Deze kunt u bekijken vanaf het water of vanaf het land. 

Toets in uw navigatie Canterlanswei in Gytsjerk