Welkom in Dokkum

Booking Dokkum bestaat uit acht verblijfsaccommodaties middenin de historische binnenstad van Dokkum. In 2014 is Jojanneke met één Bed & Breakfast locatie begonnen op haar 24e en dat is langzamerhand zo verder gegroeid.  Elke locatie heeft een eigen sfeer. U kunt bijvoorbeeld in B&B Bierbrouwerij het Klavertje overnachten, dat is een voormalige bierbrouwerij. Deze B&B is ook onderdeel van Stadsbrouwerij Bonifatius. Daarom krijgt u hier als extra welkomstdrankje van ons een Bonifatiusbier bij aankomst. Wij zijn een jong team zoals u kunt zien. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. ''Bijzonder schone kamers'' staat ook als feedback in onze ''Traveller review award'' van 2019. Blije en tevreden gasten, daar doen we het voor. 
 
We hebben onze eigen stadsplattegrond gemaakt waarop al onze hotspots van Dokkum staan aangegeven. Omdat we samenwerken met twintig andere bedrijven hebben we veel korting en welkomstdrankjes voor u kunnen regelen. De gratis krant kunt u ophalen bij onze buren Primera , een heerlijke Fryske Sonnema bij Erics Cafe of wat dacht u van een bezoek aan de unieke IJsfontein? Shopt u kleding bij Hilma van IO Sorrido dan krijgt u 15% korting op een artikel. Waarom? Omdat we blij zijn met u, gast in Dokkum. We beginnen dan ook altijd met onze begroeting bij aankomst ''Welkom in Dokkum"  We geven u graag tips wat hier allemaal te doen is. Wist u al dat Dokkum meer dan 35 unieke hippe boetiekjes heeft? Ook een dag naar de waddeneilanden Schiermonnikoog of Ameland is goed te combineren met een overnachting in Dokkum. 
 
Uw ontbijt bezorgen we bij u aan de deur, op de door u aangegeven tijd bij uw eigen voordeur in een picknickmand. Bij aankomst hebben we de kachel en lichten aangezet. Koffie en thee is altijd inbegrepen. Ook kunt u bij ons kiezen voor vele extra's zoals een romantische upgrade, laat uitchecken of eerder inchecken. Deze keuze's kunt u maken tijdens het maken van de reservering.
Volgt u een bepaald dieet? We horen het graag en passen ons daarop aan.  
Heeft u vragen of wilt u meerdere kamers reserveren voor een bepaalde periode?
Neem gerust contact met ons op. 

Beschikbaarheid checken

Team Booking Dokkum

Louise

Anna

Jojanneke 

Jildau

Welmoed

Meike

Benieuwd geworden naar de ijsfontein?

Hij staat ook als hotspot op onze stadsplattegrond!

Deze prachtige unieke fontein is geen dag hetzelfde. Hij is twee meter hoog en drie meter breed en produceert ijs! De enige op de hele wereld en dat staat in Dokkum. Echt een toeristische trekker. Deze ijsfontein maakt deel uit van de 11fountains. In elke Elfstedenstad staat een unieke fontein. Zeker de moeite waard voor een bezoekje!

Ice fountain in Dokkum

Social media

We zijn erg actief op social media! Volg ons voor de laatste ontwikkelingen

en nieuws in Dokkum.  Zelf iets delen? 

Gebruik dan #bookingdokkum of @bookingdokkum

  • Facebook
  • Instagram
IMG_5163.jpg

STADSBROUWERIJ BONIFATIUS

 

De geschiedenis van het Dokkumer bier begint al in de vroege middeleeuwen. Na de dood in 754 van Bonifatius brouwden de monniken van de net gestichte Bonifatiusabdij op de Markt het Dokkumer bier. Particuliere brouwers namen dit werk over tot een aantal van 19 Dokkumer brouwerijen. Het water voor dit vermaarde bier werd uit de Bonifatiusbron gehaald, zuiver en helder. Pas in 1876 stopte de laatste brouwer. Na 140 jaar is het Bonifatiusbier weer terug met een micro brouwerij in het centrum van Dokkum. Diepswal 5.

 

www.bonifatius754.nl 

Onze speciale hotspot  tip

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Vinden we leuk!
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Long Shadow
Team Booking Dokkum

Dit is ons team. Van links naar rechts; Welmoed, Jildau, Lysette, Louise, Jojanneke en Anna