Welkom in Dokkum

Booking Dokkum bestaat uit acht verblijfsaccommodaties middenin de historische binnenstad van Dokkum. In 2014 is Jojanneke met één Bed & Breakfast locatie begonnen op haar 24e en dat is langzamerhand zo verder gegroeid.  Elke locatie heeft een eigen sfeer. Wij zijn een jong team zoals u kunt zien. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. ''Bijzonder schone kamers'' staat ook als feedback in onze ''Traveller review award'' van 2020. Blije en tevreden gasten, daar doen we het voor. 
 
We hebben onze eigen stadsplattegrond gemaakt, speciaal u waarop al onze hotspots in Dokkum staan aangegeven. We werken samen met 25 bedrijven en hebben korting en welkomstdrankjes bij deze hotspots kunnen regelen. Een gratis krant kunt u ophalen bij onze buren Primera , een heerlijke Fryske Sonnema bij de Halve Maan of probeer een ijsje bij de Zuco, tweede bol gratis! Shopt u kleding bij Hilma van IO Sorrido dan krijgt u 15% korting op een artikel. Waarom? Omdat we blij zijn met u, gast in Dokkum. We beginnen dan ook altijd met onze begroeting bij aankomst ''Welkom in Dokkum"  We geven u graag tips wat hier allemaal te doen is. Wist u al dat Dokkum meer dan 30 unieke hippe boetiekjes heeft? Ook een dag naar de waddeneilanden Schiermonnikoog of Ameland is goed te combineren met een overnachting in Dokkum. 
 
Uw ontbijt bezorgen we bij u aan de deur, op de door u aangegeven tijd bij uw eigen voordeur in een picknickmand. Bij aankomst hebben we de kachel en lichten aangezet. Koffie en thee is altijd inbegrepen. Ook kunt u bij ons kiezen voor vele extra's zoals een romantische upgrade, wel/ geen ontbijt, verjaardag upgrade  of laat uitchecken. Deze keuze's kunt u maken tijdens het maken van de reservering. Volgt u een bepaald dieet? We horen het graag en passen ons daarop aan.  
Heeft u vragen of wilt u meerdere kamers reserveren voor een bepaalde periode?
Neem gerust contact met ons op!
Liefs, Jojanneke

Beschikbaarheid checken

Ons team is een jong team wat bestaat uit zes enthousiaste dames. Meike is de jongste 17 jaar en Jojanneke de oudste 30 jaar. Sinds september 2019 zijn we ook een leerbedrijf geworden. Op dit moment loopt Meike stage bij ons tot mei 2020. Zij volgt de opleiding Travel & Hospitality. Meike blijft daarna gewoon bij ons werken als bijbaantje naast school. We houden van gezelligheid zoals u kunt zien maar vinden communicatie, netheid/ hygiëne van de locaties en een tevreden gast het belangrijkste wat er is. We verwelkomen u graag bij ons kantoor op de Waagstraat 17 en geven u graag alle tips in en rondom Dokkum.

Ice fountain

Deze prachtige unieke fontein is geen dag hetzelfde. Hij is twee meter hoog en drie meter breed en produceert ijs! De enige op de hele wereld en dat staat in Dokkum. Echt een toeristische trekker. Deze ijsfontein maakt deel uit van de 11fountains. In elke Elfstedenstad staat een unieke fontein. Zeker de moeite waard voor een bezoekje!

Social media

We zijn erg actief op social media! Volg ons voor de laatste ontwikkelingen

en nieuws in Dokkum.  Zelf iets delen? 

Gebruik dan #bookingdokkum of @bookingdokkum

  • Facebook
  • Instagram
IMG_5163.jpg

STADSBROUWERIJ BONIFATIUS

 

De geschiedenis van het Dokkumer bier begint al in de vroege middeleeuwen. Na de dood in 754 van Bonifatius brouwden de monniken van de net gestichte Bonifatiusabdij op de Markt het Dokkumer bier. Particuliere brouwers namen dit werk over tot een aantal van 19 Dokkumer brouwerijen. Het water voor dit vermaarde bier werd uit de Bonifatiusbron gehaald, zuiver en helder. Pas in 1876 stopte de laatste brouwer. Na 140 jaar is het Bonifatiusbier weer terug met een micro brouwerij in het centrum van Dokkum. Diepswal 5.

 

www.bonifatius754.nl 

Onze speciale hotspot  tip

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Vinden we leuk!
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Long Shadow